Uskon päivä 30.3. kutsuu rukoukseen

2017-03-30 (Koko päivä)

Uskon nimipäivä on hyvä päivä rukoilla oman paikkakunnan puolesta. Eri seurakunnissa järjestetään tuolloin rukousiltoja. Samanaikaisista tilaisuuksista tulee kuin yksi iso rukoustapahtuma.

Rukousta voi toteuttaa eri tavoin. Rukouksen pohjaksi voi etsiä tietoa paikkakunnan tarpeista ja haastatella päättäjiä.  Uskon päivänä voi lähteä yhdessä vaikkapa rukouskävelylle valituille alueille. Kävelyn aikana voi kohdatuille ihmisille lahjoittaa kutsun seurakuntaan tai Siunausta sinulle kortin.

Jos rukousilta ei syystä tai toisesta järjesty seurakunnassa, ystäviä voi kutsua myös kotiin.  Jokainen mukaan tuleva voisi etsiä etukäteen tietoa jostakin oman paikkakunnan kohteesta ja rukoustarpeesta. Yhdessä rukoileminen on innostavaa ja toisten kanssa rukoukseen tulee enemmän ulottuvuuksia kuin yksin rukoillessa. Oma usko vahvistuu ja yhteys vahvistuu.

Uskon päivän tilaisuuden voi ilmoittaa mukaan Uskon päivän tapahtumiin nettisivulla Uskonpaiva.fi. Tilaisuudet merkitään yhteiseen karttaan, näin yhteinen rukous tulee näkyväksi. Uskonpaiva.fi nettisivuilta löytyy myös runsaasti virikkeitä ja ideoita yhteiseen rukoukseen.

Tänä vuonna Uskon päivä on myös askel kohti valtakunnallista Kristuspäivää, jota vietetään 2. joulukuuta Turussa. Erityisenä rukousaiheena ovat päivän valmistelut.

– Suomen juhlavuosi ja reformaation merkkivuosi haastavat meitä kantamaan huolta kotimaastamme ja kotipaikkakunnastamme. Siksi on hyvä tulla yhteen rukoilemaan ja siunata kotipaikkakuntaa, julistustyön johtaja Kalle Virta Kansan Raamattuseurasta sanoo. Aloite Uskon päivän viettämiseen on lähtenyt Kansan Raamattuseurasta.

Uskon päivän seurakuntahaaste toteutettiin ensimmäisen kerran vuosi sitten. Päivää varten on olemassa oma nettisivu, jolta löytyy ideoita ja virikkeitä rukousillan toteuttamiseen.  Ne ovat vapaasti käytettävissä.